tiistai 20. marraskuuta 2012

Tie viskipikkujouluihin - Whisky Cake is a Lie!

Viski on parasta hyvässä seurassa. Itselläni on ilo harrastaa viskin juontia neljän iloisen ystävän kanssa. Viime viikonloppuna järjestimme perinteiset salaseuramme pikkujoulut ja ajattelin parin postauksen verran kertoa, mitä viskinhuurteisissa pikkujouluissa voi tehdä - sen viskin juonnin lisäksi. Pikkujouluviskisuositukseni löydät tästä.

Leipominen on metkaa hommaa ja viskiystäviltäni löytyy todistetusti erinomainen viskikakkuresepti. Resepti on maku.fi sivuilta ja pääset ihailemaan sitä tästä. Kakku on todella tuhti ja iso, joten syöjiä kannattaa kutsua viljalti. Kakusta syö noin 8 miestä nälkäänsä ja voi hyvinkin riittää isompiinkin kekkereihin.

Aineet päätyivät yhteiskuvaan ennen hurmaavaa joukkoitsemurhaa.
Ilmeisesti huono karmani leipomisen suhteen oli tarttunut kaveriinkin, sillä ensimmäisenä iski silmille välinevajaus. Kuivakakkuvuoka oli mystisesti kadonnut ja jouduimme turvautumaan irrotettavalla pohjalla varustettuun piirakkavuokaan. Myös keraamiset astiat olivat samassa piilossa kakkuvuoan kanssa, joten esimerkiksi suklaan sulattaminen hoitui muoviastian voimin.

Muista, että suklaan joukkoon ei saa päästä vettä!

Pienen taiteilun ja vastoinkäymisten jälkeen kakku saatiin kuitenkin vuokaan ja uuniin. Tässä vaiheessa oli oiva hetki tarkistaa kakkuun päätyvän viskin laatu. Tällä kertaa leipomiseen oli varattuna Yamazakin OB kymppiä. Kaverin sanoin: "perus talousviski."

Ajattoman tyylikäs muotoilu.
Yamazaki 10yo OB

Tuoksu: Rommirusinakeksi, liköörisuklaa, tinneri.

Maku: Vahvan tuoksun jälkeen todella mitäänsanomaton ja tylsä. Paloviinaa, hentoa kukkaisuutta, mallasta. Kitkerä! Jälkimaku lyhyt.

Valitettavasti viskin päätyminen kakkuun ei harmita. Heikohko pullote, varsinkin kun 18-vuotias OB Yamazaki on mielestäni todellistä herkkua. 8 vuotta tekee näköjään ihmeitä. Kiva oli kuitenkin päästä maistamaan ja seuraamaan vierestä tisleen joutumista kakun uumeniin.

Oikeaoppinen kostutusmetodi.
Viskin lisäämisessä kakkuun kannattaa käyttää tervettä harkintaa. Viski maistuu leivonnaisista aina läpi. Ohjeessa neuvotaan lisäämään viskiä noin desin verran, mutta me laitoimme tietysti ns. hyvän isännän lisää sen 4 senttiä. Kakun viskipitoisuus jakoi maisteluporukkamme kahtia. Osan mielestä viskiä oli liikaa, osan mielestä liian vähän. Yhtäkaikki, kakun viskin, kahvin ja suklaan muodostama pyhä kolmiyhteys oli maittava. Ehdottomasti jatkoon!

Tämän verran jaksoi viisi raavasta miestä kakkua tuhota.

2 kommenttia:

  1. Varmasti herkullinen kakku. Itse olen kerran tehnyt Single malt suklaabrownien, johon makua toi Laphroaig 10yo, suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Teitkö Pasi ihan perus brownien ja löit yksimaltaista perään vai oliko jollain tapaa modattu ohje? Jaa ihmeessä resepti, jos sattuu arkistosta löytymään.

    VastaaPoista