tiistai 3. tammikuuta 2017

SMWS 18yo juhla-Springbank

Uusi vuosi, uudet kujeet. Joulukuu tuli pidettyä taukoa bloggaamisesta itsestä riippumattomista syistä. Olin Alkolla joulukuun töissä ja viskiblogin pitäminen ei ollut kuulema sopivaa toimintaa Alkon työntekijälle. Yhtä kaikki, takaisin sorvin ääressä.

Vuodenvaihde saa aina miettimään edellisen vuoden tapahtumia. Viime vuodesta jäi viskin suhteen mieleen useita asioita. Lagavulinin 200-vuotisjuhlat (tai siis ne pullotteet), ensimmäinen suomalainen 10-vuotias viski ja Uisge 2016 noin muutamia mainitakseni. Eniten keskustelua kuitenkin saatiin aikaiseksi erilaisista suomipullotteista. Highland Parkin suomipullosta ja Alkon verkkokauppatoilailuista en viitsi edes aloittaa, niistä on kirjoitettu jo ihan tarpeeksi. Sen sijaan SMWS:n 18yo Springbank jäi yllättävänkin vähäiselle huomiolle ainakin minun somekanavissani.

18-vuotiaan Suomen Mallaswhisky Seuran kunniaksi pullotetun tynnyrivahvan Springbankin saa Alkosta edulliseen 189 €:n hintaan. Puhutaan niin edullisesta tuotteesta, että ostin kokonaisen 5 cl osuuden tätä itselleni. Ja pelko pois, tämä tulee ihan juontiin, enkä ole myymässä osuuttani huutokaupassa. Vitsailut sikseen. Uniikki tuote, hienoa että näitä saadaan Suomeen. Ja vain yhdellä asialla on väliä: maistuuko se hyvältä vai ei?

Tätä ei liiemmin kaappiin jäänyt happanemaan.

Springbank 18yo 49,7%, "SMWS 18th Anniversary Bottling"

Tuoksu: Rusinaa, huonekalulakkaa. Lämpimän mausteinen. Maitosuklaata ja toffeeta. Suorastaan kutsuu maistamaan.

Maku: Mausteita, suolaa, tuoksuun nähden yllättävänkin "ei-sherryinen". Makeus enemmän toffeemaista kuin hedelmää ja rusinaa. Vedellä jälkimakuun aukeaa pieni ripaus savua mausteisuuden ollessa vieläkin enemmän läsnä.

Todella hyvä viski! Vierellä preferenssinä maisteltu 12yo CS tuntui hämmentävän nuorelta tämän rinnalla. First fill sherry ei jyrää vaan tynnyri on antanut viskille tyylikkäitä vivahteita jyräämättä Springbankin perusolemusta alleen. Toisin kuin HP:tä, tätä saa vielä Alkosta ilman pelkoa tuotteen muuttumisesta lahjakortiksi. Jos kokee, että on vajaa 200 € ylimääräistä laittaa viskiin ja haluaa viskinsä vielä pitkäripaisesta hakea, niin en näe syytä, miksei tätä ostaisi. Huippu viski ja hatunnosto SMWS:lle ja Springbankille tämän toteuttamisesta!

1 kommentti:

  1. Kiitos arviosta, hienoa saada sellainen. Totta tosiaan jäänyt vähemmälle huomiolle tämä pullote huolimatta Springbankin hyvästä maineesta viskinvalmistajana

    VastaaPoista