keskiviikko 23. marraskuuta 2011

GlenDronach Allardice 18yo

Kerrotaan ensin ikävät uutiset: jatkoin viskin ja energiajuoman sekoittamista toisiinsa. Hyvänä uutisena kerrottakoon, että viski oli Highland Reserveä. Kyseistä litkua ei muuten sokkotestissä varmaan erottaisi edes viskiksi, sen verran kuraisesta aineesta on kyse. Positiiviset puolet löytyvät lähinnä hinnasta ja toisaalta, onhan se viskin väristä! ES:n ja Reserven yhdistelmä sai muuten nimekseen Highland Reverse. Nimen etymologian voi selvittää juomalla esimerkisi puolipulloa Reverseä ja muutaman saunaoluen.

Hyvät uutiset: Lasissani on erinomaista viskiä! Kyseessä on GlenDronachin ajokortti-ikäinen oloroso sherry-tynnyrissä varttunut Allardice. Highlandeillä sijaitseva tislaamo on erikoistunut sherryviskeihin ja koko heidän core rangensa on pelkkää sherrytynnyreillä skeneilyä. Jos hyvässä viskiravintolassa pyydät tarjoilijalta sherryviskiä on GlenDronach varmuudella ensimmäisten ehdotusten joukossa. Ja se ei ole huono asia!

Ennen varsinaisia maistelumuistiinapanoja on pakko hehkuttaa viskin sherryisyyttä. Useat maistamani sherrytynnyrillä viimeistellyt/kypsytetyt viskit ovat tarjonneet jollain tapaa päälle liimatun oloisen sherryn ja tammen maun. Esimerkkinä huonosta sherryllä leikkimisestä annettakoon Aberlourin 12 vuotias sherrykypsytelty versio. Alardicen sherryisyys on aivan toista maata. Siitä seuraavassa:

Kaunis viski - ruma kaakeli


GlenDronach Allardice 18yo

Tuoksu: Makea sherryinen. Ripaus aprikoosia?

Maku: Suutuntumaltaan siirappinen ja paksu. Makean ja täyteläisen sherryn alla makeita hedelmäisiä sävyjä sekä hennon mausteinen vivahdus. Lämmittää mukavasti syksyistä rapakeliä katsellessa.

Jälkimaussa viskin ainoa heikkous paljastuu. Vaikka takakansi mainostaa kovasti pitkää jälkimakua jää se minusta harmittavan lyhyeksi. Onneksi tätä herkkua voi ottaa uuden suullisen!

Kaiken kaikkiaan Allardice on loistava viski. Maistuu hyvältä, näyttää kauniilta ja ei ole hinnalla pilattu. Oman pulloni sain vajaaseen 60 euroon. Suosittelen lämpimästi kaikille. Myös sherrykammoiset voivat yllättyä positiivisesti. Järjestään sherrykypsytetyt viskit haukkuva ystäväni piti tätä mainiona nektarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti