tiistai 15. tammikuuta 2013

Cutty Sark - Spirit of Adventure

Jatketaan tammikuista linjaa viskien suhteen ja otetaan esittelyyn toinen kavereiden minulle tarjoama viski. Cutty Sark täyttää tänä vuonna 90 vuotta, ja tämä kuuluisa blendi omaa muutenkin mielenkiintoisen historian. Se on nimittäin ensimmäinen viski, joka on käyttänyt viskin luonnollista vaaleaa väriä markkinointivalttina erottuakseen kilpailijoistaan. Muun muassa Macallania ja Glenrothesia sisältävä blendi on ottanut myös kaiken irti kepeästä makupaletistaan. Cutty Sarkin kotisivuilla komeileekin iskulause: "As the first Scotch that is made to be mixed, Cutty Sark captures the spirit of adventure." Viskin pitäisi sopia siis erinomaisesti cocktaileihin tai aperitiiviksi.

Itse Cutty Sark -nimestä voidaan vetää hauska aasinsilta edelliseen tee-postaukseen. Viski on nimittäin nimetty yhden historian nopeimman klipperin (purjelaivatyyppi, katso lisää tästä) mukaan.  Nykyään museona toimiva klipperi rahtasi aktiivivuosinaan pääosin juuri teetä. Laivan mielenkiintoiseen historiaan pääsee tutustumaan tästä.

Vieraissa ei kuvauspaikkoja pääse aina optimoimaan.
Cutty Sark Original

Tuoksu: Kevyt, miellyttävä. Hento mallas ja vanilja.

Maku: Kevyt, helppo ja pehmeä. Pitää oikein miettiä, että maistuuko se miltään - varsinkin jos rinnalla on jotain yksimaltaista kaverina. Ainakin tuoksussa havaitut vanilja ja mallas kummittelevat mukana loppuun asti.

Yllätyin tästä. Yleensä nämä litrahinnaltaan 20 euron tietämillä (pohjoismaiden ulkopuolella) liikkuvat blendit eivät ole saaneet aikaan muuta kuin naaman irvistyksiä, mutta paremman puutteessa voisin tax freestä tätä pullon kotiin ottaakin. Vaikkapa niitä cocktaileja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti