keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Smokeheadbangers Choice

Viskibloggaamisen hyötypuolia on ehdottomasti se, että ihmisten kuullessa harrastuksestasi, tulee nenän eteen mitä ihmeellisempiä pullotuksia maisteltavaksi. Tällä kertaa viskiä satunnaisesti harrastavan ystävän reppuun oli Viron lautalta eksynyt Smokeheadin Extra Rare. Ostoperusteena toiminut "edullinen ja siinä lukee single malt" nosti odotuksia yhtä paljon kuin minä penkistä, mutta vuoden 2013 mottoni on "avoimin mielin, avoimin kielin".

Smokehead on niin sanottu mysteerimallas, joita olen tätä ennen Finlagganin Old Reservin verran esitellyt. Nimeämättömältä Islay-tislaamolta kotoisin olevan tuotteen alkuperää on arvailtu paljon, mutta ainakaan minä en mihinkään viralliseen totuuteen törmännyt viskiin googlen avulla tutustuessani.

Brändinä Smokehead näyttää kotisivujensa perusteella pyrkivän profiloitumaan johonkin Jack Danielsin ja "oikeiden" Islay single malttien välimaastoon. Etikettiä ja nettisivujen antamaa yleiskuvaa voisi luonnehtia sanalla rock. Ainakaan itsellä ei tule mieleen toista viskiä, jonka kotisivuilla olisi mainostettu viskin ohella Marshallin kitarakaappeja. Periaatteessa tällaiselle tuotteelle voi hyvinkin olla tilausta: Savuinen äijäviski, joka tekee selkeän pesäeron pikkusormi pystyssä maisteltaviin "oikeisiin" yksimaltaisiin.

Bändiposeeraus


Smokehead Extra Rare

Tuoksu: Turvetta, savua, kypsää hedelmää ja marjaa. Itse asiassa ei paha!

Maku: Turve ja savu ikään kuin palavat kevyeksi mausteisuudeksi. Taustalla tummaa suklaata. Suutuntumaltaan kevyt. Tuntuu siltä kuin makupaletin päällä olisi pölykerros, joka tekee sinänsä miellyttävästä mausta jotenkin tunkkaisen oloisen.

Itsellä Smokehead Extra Rare hukkuu siihen suureen joukkoon viskejä, joita juon jos tarjotaan, mutta en ostaisi itselle. Sinänsä näppärä maku jäi pahasti tunkkaisen yleisolemuksen jalkoihin.

***

Loppuun vielä pieni huomio viskibloggauksesta. Blogini kuukausittainen kävijämäärä ylitti joulukuussa ensimmäistä kertaa maagisen tuhannen kävijän rajan. Tämä hämmensi minua niin paljon, että tein pientä salapoliisityötä ja tutkin blogiin tullutta liikennettä. Selvisi, että marraskuussa sosiaalisessa mediassa oli levinnyt kuva anniskeluravintolan mainoksesta, jossa kehotettiin tilamaan Tähtien sota -drinkki. Jos tämän kahta erilaista Jaloviinaa sisältävän herkun kirjoittaa Googleen, törmää hyvin nopeasti tähän blogiin. Kahden tähden Jaloviinasta kertova bloggaukseni oli edelleen myös syksyn luetuin yksittäinen bloggaus. Salaperäisen kuvan näet klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti