maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen viskiseikkailut - GlenDronach Linkwoodin metsässä.

Pääsiäistä on hyvä juhlistaa hyvän ruoan ja juoman merkeissä. Pääsiäishedonismin aloituksena toimi tänä vuonna maittava sushiateria jonka perään sopikin mainiosti vierailu St. Michaelissa. Laitilan Mämmioluen jälkeen viskilistakin alkoi kiinnostamaan ja pääsiäisen kunniaksi päätin etsiä jotain todellista sherrypommia mukiin. GlenDronachin Vintage 1992/2011 sopi paperilla tämän mielihalun toteuttamiseen täydellisesti.

GlenDronach Vintage 1992/2011
GlenDronach Vintage 1992/2011 59,2%

T: Rusinaa, pihjalanmarjaa, makeus tuntuu sieraimiin asti.
M: Pitkä ja vivahteikas, mausteita, sherryä kera ylikypsien marjojen. Ehkä se rusina nyt kuvaa tätä parhaiten.

No nyt oli rusinasoppaa parhaimmillaan/pahimmillaan! Yksi sherryisimpiä viskejä mitä olen maistanut. Makeudessaan lähes imelä. Jos rusinasoppa ei kuulu suosikkeihin niin pysy kaukana, muille ehdoton herkku.

Seuraavaksi lasiin teki mieli jotain vähemmän imelää. Viskilistalta sattui silmään Black Adderin Raw Cask -sarjan Linkwood ja sitähän oli pakko maistaa. Kriittiset vuodet taisivat tässä olla 1989/2002.


Luetteasi tämän, sinulla alkaa soimaan päässä Black Adderin tunnussävelmä ja näet unta Rowan Atkinsonista. 1, 2,3, olet hypnoosissa.
Linkwood 1989/2002 59,3% (Black Adder Raw Cask -series)

T: Kahvia, jotain vihreää, maitosuklaata.
M: Leikattua ruohoa, kahvia, paljon mausteita, ripaus metholia.Vaikka Serge muuta väittääkin, vaatii minusta vettä.

Mustan Kyyn Raw Caskit harvoin pettävät, eikä näin käynyt tälläkään kertaan. Herkullista kamaa. Juomaa lasissa pyöritellessäni muistin, että minullahan on samplen verran The Ultimate Whisky Companyn 27yo Linkwoodia kotona odottamassa. Äkkiä pyörälle ja kohti kotia!

Vain huonomuistiset jaksavat vaihtaa samplepullojen etiketit.


Muistin virkistykseksi on kuitenkin hyvä ottaa itse pullosta kuva.
Linkwood  27yo 1985/2013 52,2% (The Ultimate Whisky Company)

T: Mehiläisvahaa, valkopippuria, pehmeää ja hienostunutta mallasta ja ripaus jotain keltaista hedelmää, ensimmäisenä tulee mieleen mango.

M: Todella hurja! Maku, jota luonnehtisin pippuriksi, salmiakiksi ja hennoksi hedelmäksi alottaa vienosti, mutta kasvaa hurjiin mittoihin. Jännittävää makupaletissa on se, että se ei minusta muutu vaan ainoastaan voimistuu voimistumistaan, kunnes haihtuu hiljaa pois. Pitkä ja todella ärhäkkä tapaus.

Olipas viski! Meinasi jäädä kesyttämättä, mutta ajan kanssa pääsi onneksi sinuiksi. Muutenkin viskipäivänä oikein mainio. Linkwoodit vetivät ehkä pidemmän korren GlenDronachin ollessa se kuuluisi "one trick pony".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti