tiistai 3. maaliskuuta 2015

Islayn matkakirja - osa 2

Toinen päivä Islaylla takana. Katkerasti hävityn pool-pelin jälkeen ei tee mieli hirveästi bloggailla, mutta pakko kai se on. Päivän ohjelma oli helppo. Autolla Bowmoresta etelään ja Bunna ja Caol Ila tarkkailun alle. Bunnalla kävi jo heti selväksi Islayn-henki. Minkäänlaista touria ei ollut tarjolla, mutta ilmaista dramia senkin edestä. Kivasti meni puolitoista tuntia elämästä Bunnan viskeistä keskustellen ja valokuvia ottaen. Bunnan travel retail -sarjan viskit paljastuivat erinomaisiksi.

Bunnalta suunattiin Caol Ilalle. Odotukset eivät olleet korkealla. Diageon tislaamo ja Bunnan täti väitti että tislaamo on vieläpä kiinni. No, ei ollut. Saimme todella ekslusiivisen tourin ilmaiseksi ja tourin vetäjä oli todella palvelualtis persoona. Pikaisen tourin jälkeen pöytään lyötiin hiukan extraakin. Caol Ila Feis Ile 2013 ja 2014 maittoivat enemmän kuin hyvin. Touria vetävä täti oli myös aikoinaan opiskellut Suomea, joten myös kielestä saatiin hyviä keskusteluja aikaiseksi. Kaiken kaikkiaan todella positiivinen kokemus.

Caol Ilan jälkeen oli vuorossa meganopea välipala ja nokka kohti Bowmorea. Bowmoren Craftsman touria lähti vetämään hiukan nuorehkon oloinen naisihminen. Porukalla oli tietyt epäilykset vetäjän ammattitaidon suhteen, mutta tyttö veti kyllä hyvin. Kaikki luvut tulivat kuin oppikirjasta ja minkään kysymyksen kohdalla ei vetäjä jäänyt hiljaiseksi. Warehousen puolella maistettin bourbon tynnyriä vuodelta 2000 ja sherrytynskää vuodelta 1997. Molemmat maittoivat kivasti. Sisällä saatiin kielen päällä myös Springtideä ja Mashmen's Selection. Kaiken kaikkiaan kiva touri, mutta kylla päivän kohokohta oli Caol Ilan extempore tasting kera Feis Ile -pullotteiden.

Tämän jälkeen suuntasimme Bowmore Hotellille. Noin vitusti John Smithiä ja pari poolipöytää myöhemmin olo aika euforinen. Saimme myös todella mielenkiintoisia kontakteja paikallisiin. Eräs rantojen mies lupasi diilata meille todella harvinaisia pullotteita edulliseen hintaan kunhan ilmestymme huomenna klo 20:00 baariin. Ehdotus oli niin härski, että pakko kai se on. Huomenna tykitetään Lagalle, Bruikalle ja ehkä myös Kikkomanille. Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti