torstai 21. kesäkuuta 2018

Viski jäillä - uhka vai mahdollisuus?

Kävin pitkästä aikaa yökerhossa. Siellä törmäsin karuun totuuteen viskinjuomisesta. Kun tiskillä sanoo "viski" saa lasiinsa kasan jäitä ja 4 cl halvinta skotti- tai irkkublendiä.

Viskitastingeissa on usein tullut vastaan ajatus, että viskiä ei voi juoda väärin. Markkinamiehet muistuttavat kuluttajaa, että ei ole väliä miten juo - kunhan juo!

Olen ajatuksen kanssa sinänsä samaa mieltä. Turha purismi on todella ärsyttävää. Viskistä pitää nauttia. Ja erilaiset ihmiset nauttivat eri asioista. Tätä taustaa vasten päätin kokeilla viskikaappini "talousviskiä", Tullamore DEWiä, jääpaloilla Iittalan Kalinkasta.

Onhan se kaunista!


Tullamore D.E.W, 40 % (jäillä)


Tuoksu: Makea mallas. Ei oikein muuta.

Maku: No eihän tämä maistu miltään! Alkoholin polte tuntuu lopussa lähes kossumaisena. Todella ällöttävää. Ajan kanssa vielä pahenee kun jäät vievät viimeisetkin ei paloviinaan viittaavat nootit pois.

Viskin hyvä ominaisuus on se, että se juuri koskaan maistu viinalta. Ei edes halvat blendit, kuten Tullamore. Jäillä Tullamore D.E.W ei juuri kossusta eroa. Ja ainakaan itse en kossusta kummemmin perusta.

Viemäriin piti kaataa parin huikan jälkeen tämä nektari. Kuvottavaa juotavaa.

Ihmiset. Kaikesta propagandasta huolimatta viskiä ei ole tarkoitettu juotavaksi jäiden kanssa. Ja se tulppaanimuoto on lasissa oikeasti aika kätevä. Vaikka haluaisi vain vetää pään täyteen blendillä niin joisin silti viskin ilman jäitä. Tai sen Coca-Colan kanssa. Kaikki ei ole suhteellista!

***
Muita huonoja ideoita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti