perjantai 10. tammikuuta 2014

Viskilöylyt - Corryvreckan ja Quinta Ruban

Joulukuu meni kiireiden vuoksi suurimmaksi osaksi blogosfäärin ulkopuolella, mutta näin uuden vuoden kunniaksi on hyvä alkaa purkamaan "juttusumaa" ihmeteltäväksi.

Joulun alla on Suomessa tapana kokoontua porukalla yhteen, juoda holtittomasti alkoholia ja käyttäytyä siveettömästi. Tätä riittiä kutsutaan pikkujouluksi ja niiden järjestämiseen ei sen kummempaa tekosyytä tarvita. Itse eksyin illanistujaisiin, missä oli tarkoitus juoda yksimaltaisia hyvässä seurassa. Samalla lämmiteltiin sauna ja puhuttiin pehmeitä.

Viime jouluna kokeilimme samalla porukalla jo viskiä löylyveden joukkoon ja olihan tuota jaloa perinnettä jatkettava. Niinpä saunan lämmettyä lyötiin kuusi senttiä Ardbegin Corryvreckania kiuluun ja pari litraa vettä päälle. Vaatteet pois ja saunaan. Ja mitkä löylyt sieltä tulikaan! Sitruunaa, turvetta ja todella miellyttävää savuisuutta. Perus-Arttujen ykkönen ei pettänyt edes eri olomuodossa ja massiivisella vesilisällä. Myös Glenmorangien Quinta Rubania kokeiltiin tilkka löylykauhaan ja hyvin sekin toimi. Pitkällisen analysoinnin jälkeen totesimme sen tuoksuneen puolukalle. Erittäin toimivaa!

Avarakatseisuus on valttia myös mallasjuomissa. Uudet tavat nauttia hienoista etanolipohjaisista liuottimista kannattaa testata ainakin kerran. Sen lisäksi, että voi kokea jotain uutta, voi myös oppia jotain.

Tapahtumat tallentuivat myös videolle, joten jaetaan h-hetki myös kuvan ja äänen kera. Iloista uutta vuotta blogin lukijoille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti