maanantai 13. helmikuuta 2012

Uisge 2012

Uisge 2012 -viskimessut on nyt takana ja allekirjoittaneella on samanlainen virne naamalla kuin viime vuoden jälkeen. Tapahtuma on loistava! Alla hiukan tunnelmointia perjantain vierailulta.

Tänä vuonna aikaa oli rajoitetummin johtuen matkaseurasta (naiset ovat pilanneet maailman). Ohjelmaan sisältyi yksi Master Class -maistelu sekä noin 3 tuntia hengailua itse messualueella. Tasting-tilaisuudeksi valikoitui aikataulusyistä Mark Wattin Duncan Taylor -setti. Sokkona valituksi tastingiksi seurueellamme kävi uskomaton tuuri. Mark Watt veti hienon tastingin erinomaisilla viskeillä. Itse messualueella en olisi ehkä jaksanut yhtä paljon keskittyä yksittäisiin juomiin, mikä olisi näiden tisleiden kohdalla ollut sääli. Duncan Taylor oli lyönyt Markin reppuun seuraavat toinen toistaan paremmat herkut:

Imperial Vintage 1995
Glen Moray Vintage 1986
Caol Ila Vintage 1981
Bunnahabhain Vintage 1979

Master Classin vaapukkamehun tarkemmat tiedot


Muistiinpanovälineet jätin tarkoituksella kotiin ja koetin nauttia tunnelmasta ja hyvästä viskistä. Muistikuvieni mukaan Glen Moray aiheutti suurimmat ”wau mikä liemi!” -reaktiot. Pitäydymme siis tässä mielipiteessä. Ensimmäiseksi Master Class -tastingiksi kokemus oli valtaisan positiivinen. Sääli, ettei aikaa liiennyt muihin tastingeihin osallistumiseen.

Itse messualueella viskejä oli tarjolla viime vuotiseen tapaan laajalla skaalalla. Aikataulun vuoksi tavoitteenani oli maistaa vähintään Thoria ja Alligatoria ja napata jotain erikoisempaa siihen väliin. Positiivisimpina uusina kokemuksina oli ensimmäinen new make -kokeilu Mackmyran Vit hundilla sekä ensikosketus japanilaiseen viskiin. Yamazaki 18yo jäikin päällimmäisenä mieleen koko messuista. Tätä tahtoo pullon kotiin ja äkkiä! Myös Yamazakia lasiin kaadellut japanilainen herrasmies osoittautui mukavaksi juttuseuraksi. Samoin ruotsalaisten ständillä tuli rupateltua niitä näitä ihan ajan kanssa. Muuten jutustelut tislaamojen väen kanssa jäi harmittavan vähäisiksi.

Pikavisiittinäkin Uisge 2012 saa minulta vähintään erinomaisen arvosanan! Jos jotain purinan aihetta pitäisi keksiä, niin näin hiukan selkävikaisena kaipaisi kunnon istumismahdollisuutta. Pilkkijakkara mukaan ensi kerralla? Alla listaus messualueella maistamistani viskeistä sekä kuvabonus:

Auchentoshan Vintage 1999 Wine Cask Matured 11yo
The Balvenie "port wood" 21yo
Ardbeg Alligator
Bruichladdich Sherry Classic Fusion
Highland Park Thor 16yo
Talisker 18 yo
Talisker 25 yo
Black Bull 12 yo
Yamazaki 18 yo
Mackmyra Brukswhisky
Mackmyra Vit Hund

Koetin Danielin Jaakolle lasillista yksimaltaista tarjota, mutta kaveri oli ihmeen jäyhällä päällä


P.S. Uisgen myötä jaksan ehkä näpytellä myös vanhoja tastingeja kuvineen blogiin ihmisten ihmeteltäväksi. Pysy viritettynä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti