keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Nalle Puh ja NASujen kosto

Nassit, nasut, nassukat - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Koetin ajan henkeä No Age Statement -viskien osalta jo hiukan aukaista, mutta aihe alkoi kiinnostaa enemmänkin. Kirjallisuutta on tilailtu ja tutkivaa journalismia harrastettu muutenkin. Kannattaa lähiviikkoina tarkkailla blogin tapahtumia tarkalla silmällä. Yksinkertaisinta on tietysti tilailla päivitykset suoraan sähköpostiin. Tähän hommaan löytyy nappi oikeasta sivupalkista.

Glenfarclasin manausboksi, niin kuin minä sen koin.

Suurempien juttuideoiden vielä kypsyessä päätin esitellä yhden kaapista löytyvän NAS-viskin, Glenfarclas Heritagen. Ruotsin ja Ranskan markkinoille suunnattua Heritagea on saatavilla 40% ja 60% versiona. Isoveljeään, 105 Proofia, Heritage matkii myös hinnassa. Pullo ei ole todellakaan ole hinnalla pilattu. Tietojeni mukaan Heritagesta ei kuitenkaan ole ikämerkittyjä versioita 105 Proofin tapaan tehty. "Arvostelukappale" on tujumpaa, 60%:sta pullotetta.

Eipä näytä kännykkäkamera paljon häviävän pokkarille.


Tuoksu: Rusinaa, "lämmintä" mallasta, hunajaa ja sitä minun mielestäni Glenfarclasin tynnyrivahvoille ominaista ruutia.

Maku: Mallas nousee maussa paremmin esille. Lopussa "ruutimaisuus" jyrää ja jättää suuhun mukavan, salmiakkia muistuttavan makuelämyksen.

Odotukset Heritagen suhteen olivat henkilökohtaisesti kovat, sillä 105 Proof on oma NAS-suosikkini. Aivan samanlaisia fiiliksiä Heritage ei valitettavasti tarjoillut, mutta eipä Glenfarclas koskaan pahaa ole. Mielellään tätä juo.

Koska listaukset on aina kivoja, laitetaan tähän vielä oma NAS top-5 juuri NYT!

1. Glenfarclas 105 Proof: Ensirakkaus ei unohdu.
2. Auchentoshan Valinch: Hämmentävän puhdas ja tasapainoinen. Loisto!
3. Talisker Port Ruighe: Todella vaisun Stormin jälkeen palautti uskon Taliskerin Nasuihin.
4. Laphroaig Quarter Cask: Toinen ikisuosikki. Pyyhkii muilla NAS-Lappareilla lattioita.
5. Ardbeg Corryvreckan: Oma suosikkini Ardbegin laajasta NAS valikoimasta.

Loppuun pari ilmoitusasiaa. Blogosfääriin on ilmestynyt uusi suomenkielinen viskiblogi. Kulman Kojootin mietteitä viskeistä, oluista ja muista etanolipohjaisista liuottimista voi käydä lukemassa täältä. Mielenkiintoisena twistinä, suolana ja maustepippurina ovat sikarit, joiden nauttimisen Kojootti ennakkoluulottomasti yhdistelee viinaksien siemailuun. Käykäähän tarkistamassa!

Toisena ilmoitusasiana mainittakoon, että 9.10. saa St. Michaelista rahaa vastaan ohjattua tasting-toimintaa. Jälleen VYSsin myötävaikutuksesta paikalla pääsee maistelemaan seuraavaa kattausta Cambletown-herkkuja: 

Kilkerran Work In Progress 5 Cherry Cask 
Longrow CV 
Hazelburn 12yo 
Springbank 10yo
Longrow Rundlets & Kilderkins 11yo

Menkäähän ihmettelemään!


1 kommentti: