maanantai 14. huhtikuuta 2014

Japan Tamaryokucha Yonkon (guricha)

Eksyin eräänä päivänä Kofeiinikomppaniaan juomaan ällömakeita maitokahveja ja ostamaan teetä. Pieni juttutuokio myyjän kanssa ja mukaan tarttui Japan Tamaryokucha Yonkonia. Myyjä osasi vetää oikeista naruista, sillä tee tuoksuu purkista aivan herukalle. Tarkemmin sanoen punaherukalle. Raha vaihtoi omistajaa ja minä suuntasin kotiin teeveden keittoon.

Tamaryokucha, vapaasti suomentaen "kihara vihreä tee", on nimensä mukaan mukavasti käkkyrällään. Tämä sencha-teelaatu tunnetaan myön nimellä guricha ja se tulee Japanin eteläisimmältä pääsaarelta Kyushulta. Teestä kannattaa lukea lisäinfoa vaikkapa Mellow Monkin teeblogista.

Mukillinen senchaa.

Japan Tamaryokucha Yonkon (guricha)

Tuoksussa leikattua ruohoa, merilevää ja jotain taikinamaista ja (vihreäksi teeksi) tuhtia. Suussa raikas, mutta taikinamaisuus jättää suuhun jännän mattapinnan. Levät ja ruohotkaan eivät puske häiritsevästi esille vaan muodostavat yllättävän tasapainoisen kokonaisuuden.

En hirveänä pidä vihreästä teestä, mutta tämä on aika onnistunut, kunhan haudututuksen kanssa on tarkkana. Pakkauksen ohjeita on syytä noudattaa tarkkaan. Valitettavasti se lehtien lupaama herukka ei kuitenkaan itse hauteessa tule esille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti