torstai 19. tammikuuta 2017

Teerenpeli Suomi 100 Juhlaviski

Suomi täyttää tänä vuonna hehkeät 100-vuotta. Olen juhlavuodesta professori Matti Klingen kanssa samoilla linjoilla. Klingen mietteitä voi tarkastella klikkaamalla tästä. Noin muutenkin nationalistinen hörhöily ei saa siunaustani.

Jätetään politiikka ja keskitytään olennaiseen. Suomi 100 -tuotteet ovat saaneet paljon palstatilaa. Ensin oli liköörikohu kun Alko valitsi juhlalikööriksi Vana Tallinnin ohi usean kotimaisen vaihtoehdon. Viime viikolla saimme kuulla suomalaislähtöisen viinituottaja Chateu Carsinin itkuja kuinka alkoholilain mahdolliset uudistukset haittaavat myyntiä. Viinitalolla oltiin Ylen mukaan huolissaan, jäävätkö Suomi 100 -viinit nyt myymättä kun alkoholilakiin oli vaivihkaa eksynyt etämyyntiä haittaavia pykäliä. No, ainakaan Suomi 100 -viinit eivät jää myymättä, sillä niin hitaasti on alkoholilain uudistus nytkähdellyt eteenäin.

Mutta se tärkein. Suomi 100 -viski on Teerenpelin Suomi 100 Juhlaviski. Savumaltaita osakseen saanut herkku, 5000 pulloa, 43 prosenttia, sekoitus bourbon- ja sherrytynskiä ja koko komeus viimeistelty PX-sherrytynnyreissä. Kuulostaa hyvältä. Maistetaanpas!

Teerenpeli Suomi 100 Juhlaviski, 43%

Tuoksu: Likainen, tulee mieleen autotalli. Nuorekas, makea maltaisuus. Raikkaan hedelmäinen. Jopa hiukan kynttilävahaa. Alleviivaavan toffeinen. Lämmin.

Maku: Alkuun tervaisen savuinen, mutta taittuu loppuun raikkaaksi hedelmällisyydeksi jota mallas ja toffee kivasti säestävät. Tasapainoinen jälkimaku antaa vielä pihauksen mausteisuutta kielen päälle.

Nyt pitää nostaa Teerenpelille hattua. Suomalainen tislaamo onnistui siinä, missä niin moni tislaamo on epäonnistunut: tekemään oikeasti juotavan, luonteikkaan ja ryhdikkään savuviskin. Minulla on viskikaapissa äkkiseltään laskien ainakin 10 huonompaa ympäri Skotlantia valmistettua savuviskiä. Nyt voin rehellisesti sanoa, että Teerenpelillä on kaksi erinomaista viskiä valikoimissaan: Kaski ja Suomi 100 Juhlaviski.

Onnea Teerenpeli, onnea Suomi. Pasila, Porilaisten marssi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti