torstai 22. helmikuuta 2018

Bruichladdich Black Art 4.1

Bruichladdichin Black Art on pullotesarja, jonka jokainen osa on melkein tuplasti edellistä kalliimpi. Ja miksipä tislaamo ei omiaan ottaisi pois, jos kerta maistuu. Maistelussa oleva Black Artin versio on viimeinen itsensä Jim McEwanin sekoittelema Black Art ja on maailmalla saanut hyviä arvioita. Niinpä keskiviikkoilta ja Sevilla - Manchester United kuullosti juuri oikealta paikalta kaataa tämä kaapissa aivan liian pitkään lojunut sample lasiin.

Mitään tarkkoja speksejä viskistä ei ole olemassa, vaan kyseessä on nimensä mukaisesti tislaamomestarin harjoittama maaginen riitti, jossa jämätynnyreistä sekoitellaan varsin mielenkiintoinen pullote. Valistuneet arvaaukset sisällöstä liikkuvat lähinnä viinitynnyreiden maailmassa, joka on helppo allekirjoittaa. Tislaamolta kerrotaa sen verran, että ainakin amerikkalaista että eurooppalaista tammea tuotteesta löytyy.

Bruichladdich Black Art 4.1, 23yo 49,2%

Tuoksu: Lakkamaista puuta, suklaakakkua, mausteita, punaista marjaa. Monitahoinen ja kutsuva.

Maku: Merkittävän mausteinen. Tammi maistuu, mutta mitään merkittävän suurta tanniinisuutta tästä ei löydy. Suklaakakku ja mausteet soivat kivasti yhteen. Ei lässähdä lopussa vaan maku jaksaa kantaa loppuun asti. Yhdellä sanalla: liköörikonvehti.

Mausta huomaa, että tähän on blendattu sekä eurooppalaista että amerikkalaista tammea. Ja yhdistelmä kyllä toimii. Hieno ja monitahoinen viski, jota tuoksuttelee ja maistelee pitkän aikaa.

Okkultismin kanssa flirttailevalle viskille sopii taustamusiikiksi okkultistinen musiikki. Oululainen The Aeon perustettiin Oulun Ylioppilasteatterin Aleister Crowleyn elämästä kertovan "Suuri Peto" -näytelmän taustabändiksi. Sen jälkeen on keikkailtu Kaustisia myöten ja kyllä tätä kuunnellessa on hyvä saatanaa palvoa ja viskiä siemailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti