torstai 13. syyskuuta 2018

Pikanootti: Springbank 12 yo Cask Strenght (batch 16), 56,3 %

Springbank ulosti alkuvuodesta uuden tynnyrivahvan 12-vuotiaan. Alkoonkin eksynyt herkku oli sarjassaan jo kuudestoista. Uusin sarjan tulokas julkaistiin viime kuussa, mutta sitä en ole vielä käsiini saanut.

Springbankin tynnyrivahvat 12-vuotiaat ovat itselle edustaneet sitä viskien a-kategoriaa, jossa hinta ja laatu kohtaavat. Siksi myös tämä pullote herätti toiveita ja odotuksia. Alkosta pulloa saa edelleen suhteellisen kilpailukykyiseen 79 euron hintaan. Euroopasta pulloa löytää ongelmitta reilulla 60 eurolla.

Tällä kertaa tynnyröinnissä on menty perinteisillä linjoilla, sillä viski on 70 prosenttisesti sherrytynnyriä ja loput börbbää. Alkoholia kepeät 56,3.

Springbank 12 yo Cask Strenght (batch 16), 56,3 %


Tuoksu: Hapanta omenaa, ripaus huonekalulakkaa, hedelmätoffeeta. Syksyinen fiilis. Vesilisä avaa enemmän mausteisen makumaailman.

Maku: Ilman vesilisää yllättävän hyökkäävää alkoholia, ipamaista katkeruutta ja syksyn lehtiä. Vesilisällä irtoaa toffeeta, mukavaa maltaisuutta ja ripaus suolaa ja mustapippuria.

Omaan suuhun tarvitsi vettä todella isolla kädellä. Vesilisän jälkeen tarjosi juuri sitä mitä halusin: hiukan hapanta, hedelmäistä ja mausteita syksyistä makumaailmaa. Sopii alkavaan syksyyn ja sadonkorjuujuhliin. Hinta-laatusuhde edelleen hyvä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti