tiistai 26. maaliskuuta 2013

Glenfiddich Virtual Distillery Tour

VYS järjesti tänään tiistain 26. maaliskuuta St. Michaelissa Brand Manager Timo Laurilan vetämän Glenfiddich "Virtual distillery tourin". Epäröin pitkään paikalle menoa, koska Glenfiddich ei suosikki tislaamoihini lukeudu. Sunnuntaina kuitenkin liha oli heikko ja sähköposti St. Michaelin lähti matkaan.

Kerrotaan aluksi ne negatiiviset tuntemukset, koska positiivisiin meininkeihin on kiva lopettaa. Ensiksikin pitkä miinus tulee tiedotuksesta. VYSsin tiedotteessa oli eri kattaus kuin paikan päällä lyötiin lasiin. 21-vuotiaan tilalta oli tarjolla 19-vuotiasta Age of Discovery -sarjan madeiraversiota. Tämä oli suuri pettymys, sillä juuri kyseisen viskin olen maistanut, omaan suuhuni huonosti sopivaksi todennut ja halusin antaa Glenfiddichille vielä mahdollisuuden näyttää kyntensä. St. Michaelin lähettämässä tekstiviestissä viskit olivat toki oikein, mutta luotin tiedotuksen kultaisen säännön mukaan uusimpaan tietoon, joka osoittautui virheeksi. Tämän vuoksi itse viskit jäivät ennakko-odotuksiin nähden selvästi miinuksen puolelle. Teknisten vaikeuksien vuoksi myös itse "Virtual distillery tour" jäi kokematta, mutta pidän tätä vain hyvänä asiana, sillä kuvamateriaalia osaan googlettaa itsekin.

Tilityksen jälkeen ne positiiviset asiat.  Laurila veti tastingin asiallisesti läpi ja oli napannut mukaansa monenlaista tilpehööriä, jolla esitys sai mukavasti eloa. Pöydissä kiersi mm. mallastettua ohraa, pala turvetta ja muki Glenfiddichin new makea. Erityisesti viimeinen jäi positiivisesti mieleen. Harvoin näitä pääsee maistamaan, eikä se "pontikan" maku nyt niin paha ollut. Hedelmäinen ja raikas, sanoisin.

Viskipuolella mainostettu yllätyspullote oli 15-vuotias tynnyrinvahvuinen New Oak, jota käytetään osana 15-vuotiasta solera reserveä. Tätä maistettua tuli hinku päästä maistamaan myös muita soleran ainesosia. Mielenkiintoista litkua. Lopuksi korruptiolahjana jaettiin osallistujille myös "Whisky Game" tietovisa. Olin harkinnut pelin hankkimista jo pitkään, mutta tällä kertaa odottaminen näytti kannattavan. Miksi ostaa tänään sellaista, minkä saat huomenna "ilmaiseksi"?

Koko kattaus:
12yo
15yo
18yo
19yo Age of Discovery (Madeira)
15yo CS New Oak

Yhteenvetona tapahtuma oli kuitenkin positiivinen. Odotin koko päivän, että pääsen mestoille ja lähdin hymyissä suin pois. Näitä lisää, todenmukaisessa tiedotuksella, kiitos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti