Fritz Allhoffin ja Marcus P. Adamsin toimittama Whiskey & Philosophy: A Small batch of Spirited Ideas on tällainen kirja. Nimensä mukaan sen kunnianhimoisena tehtävänä on tuoda esiin ja aukaista viskin ympärillä pyöriviä filosofisia ongelmia. Viskiä lähestytään kirjassa useista eri lähtökohdista usean eri kirjoittajan voimin. Edustettuina ovat niin viskin historia, kokemuksellisuus kuin viskin metafysiikkakin. Esseiden "filosofisuus" vaihtelee laidasta laitaan. Osa kirjoituksista on kuin suoraan Niin & Näin -lehden sivuilta, osa taas kevyempiä pohdintoja elämän veden filosofisesta luonteesta.
Vaikka filosofia ei muuten kiinnostaisi, kannattaa jokaisen viskinystävän harkita vakavasti kirjan hankkimista käsiinsä. 20 eri aiheita käsittelevän esseen joukosta löytyy myös kevyempää luettavaa, eikä se raskainkaan tavara mitään Hegeliä tai Heideggeriä ole, vaikka ensin mainittua yhden esseen verran käsitelläänkin. Hyvä englanninkielentaito ja pari dramia viskiä on kaikki, mitä tämän teoksen kanssa seurusteluun tarvitsee.
Loppuun vielä blogivinkki, joka sivuaa myös yhtä kirjan kantavista aiheista - viskinmaistelua. http://vaarinmaisteltu.blogspot.fi/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti