torstai 12. kesäkuuta 2014

Finaaliin asti - Ardbeg Auriverdes

Tänään se alkaa. Nimittäin jalkapallon mm-kisat. Itse olen kisoissa Italian bändivaunussa, mutta enemmän kisat ovat itselle ylistys joukkuelajeista hiennoimmalle. Mahtavat pari viikkoa siis luvassa!

Jalkapallon kanssa flirttailee myös uusin Ardbeg. Pakkaus on täytetty jalkapalloon liittyvillä mukahassutteluilla ja Ardbegin sivuillakin uutukaisesta puhutaan kuin joukkueen tuoreesta hankinnasta. Myös pullotteen nimi Auri (kulta) verdes (vihreä) on suora viittaus mm-kisaisäntä Brasilian väreihin. Jalkapallohulluun viskifanatikkoon tämä tietysti iskee. Tislaamon omat jorinat tuotteesta voi tarkastaa painamalla tästä.

Uutukainen saapui Oulun Alkoihin eilen ja oma pullo piti heti käydä poistamassa. Pieni pelko oli, että pulloa en edes olisi saanut, sillä ennakkotilausmäärät olivat Oulun olosuhteissa valtaisat. Syväkurkkuni puhui jopa yli 30 ennakkotilauksesta melkein 100 rahan viskille. Hienoa Oulu, viskikulttuuri voi ainakin Ardbegin kohdalla hyvin.

Niin, yleensä näillä Ardbegin erikoispullotteilla on jokin kikka takataskussaan. Tällä kertaa se on ns. "toasted oak". Kypsytyksessä käytetyn tynnyrin päät on paahdettu. Muuten ilmeisesti perus bourbon-tynskällä mennään. Mitenhän se nyt normaalisti sitten menee? Liekitelläänkö nuo päätkin yleensä vai onko ne normisti new oakkia, kun kuitenkin suurin osa tynnyreistä rakennetaan Skoteissa hogeiksi, jolloin päät on tehtävä kuitenkin uudestaan?

Team Photo.


Ardbeg Auriverdes 49.9%

T: Turvetta, kevyttä savua. Tuo mieleen kesäisen saunanlämmityksen. Liekö tästä mielleyhtymästä johtuen selkeät vihreät nootit taipuvat tällä kertaa muistuttamaan koivunlehteä. Paljon mainostettua kahvia en tästä löydä, mutta viskin hiukan avautuessa, nousee liemestä selkeitä kaakaoon viittaavia tuoksuja.

M: Fisherman Friends -pastilleja, tervaa, merilevää. Merilevä muistuttaa hiukan Tormoren ruohoisuutta, mutta hiukan suolaisemmassa muodossa. Miellyttävä. Muutenkin viski tuntuu olevan hyvin tasapainossa loppuun asti, eikä vesitilkkaa kaipaa sekuntiakaan.

Hyvä, tasapainoinen Ardbeg, jota ottaa mielellään toisenkin mukillisen. En näe mitään syytä, miksi tätä ei tissuttelisi samalla kun laulaa televisiolle seuraavat pari viikkoa. Forza Azzurri!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti