torstai 31. heinäkuuta 2014

Kaunis mieli - Strathisla 12yo

Strathisla jäi aikoinaan ensimmäisen kerran mieleeni kun näin kuvan tislaamosta. Kauniit pagoda-katot ja mielenkiintoinen "pyörä" julkisivussa, jonka käyttötarkoitus on jäänyt minulle epäselväksi, tekevät Strathislasta postikorttikamaa. Suuri kiitos tislaamon kauniista ulkoasusta kuuluu Chivas Brotherssille, joka on entisöinyt tislaamon vanhat, 1870-luvulla rakennetut rakennukset nykyiseen loistoonsa ostaessaan tislaamon vuonna 1950.

Strathisla ei ole single malttina mikään maailman kuuluisin, mutta sen tietäminen kuuluu viski-ihmisen yleissivistykseen. Tislaamon tisle sattuu olemaan yhden maailman myydyimmän blendin perus raaka-aine: Strathisla toimii pohjana Chivas Regal -blendeille. Maistossa on kuitenkin tällä kertaa 12-vuotias OB, joka on lanseerattu 2004. Muuten OB pullotteita on nähty tislaamolta todella vähän, vaikkakin IB-pullotteita näyttäisi markkinoilla olevan paljonkin liikkeellä. Ikinä en ole tältäkään tislaamolta mitään maistanut, joten nyt hiukan jänskättää!

"Scotland Strathisla distillery". Licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons
Kaunis viski kauniilta tislaamolta.


Strathisla 12yo

Tuoksu: Makeaa maltaisuutta, kevyttä vaniljaa ja jotain vihreää ruohon tapaista. Tuoksuu kyllä niin perus speysideriltä.

Maku: Kevyt, helppo, alkoholinen, maltaisuutta, jälkimaussa ruohoa ja kevyttä mausteisuutta.

Tuo kokonaisuutena mieleen Dufftownin 12yo:n eli ei mitään herkkua. Tai ei siinä mitään vikaa ole, mutta tämä kyllä menee siihen Speysiden harmaaseen massaan, johon "ihan ok" viskit kyllä hukkuvat ja unohtuvat. Ei tästä nyt oikein mitään kehuttavaa keksi sanoa. Semi-ok viski, jonka juo mielellään pois ja unohtaa huomenna sen juoneensa.

Meni muuten kolmen vuoden rajapyykki bloggausta rikki. Slainte mukana roikkujille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti