sunnuntai 24. elokuuta 2014

Craigellachie 16yo

Kaverit saa lapsia ja minä napsin varpajaispulloista sampleja. Win-win tilanne ja tällä kertaa eksyi samplepulloon jälleen tislaamo, jolta en mitään ole ikinä maistanut. Tislaamo on Craigellachie Speysiden sydämestä ja pullotteena The Single Malts of Scotlandin 16-vuotias viime vuodelta. Kyseinen pullo pullotettiin The Whisky Show 2013 -festivaaleja varten.

Itse tislaamo on Speysiden hiljaisia jättiläisiä. Neljän miljoonan vuosituotannolla pyörivä tislaamo puskee viskiä Dewar'sin blendeihin ja ei keskeisestä sijainnistaan huolimatta ole kovin monelle viskinystävälle tuttu. Itsekin tajusin nähneeni tislaamon livenä vasta kun googlasin tislaamon kuvan. Kukaan Macallanin ja Dufftownin väliä autoillut ei ole voinut välttyä tislaamoa näkemästä.

WhiskyBase.com löytää Craigellachielle vain 4 OB-pullotetta, joista viimeisin on lyöty pulloon 2004. Indiepullottajilta tavaraa on kuitenkin tullut kiitettävästi ulos, ja jos tislaamon haluaa enemmälti tutustua, kannattaa katseet kääntää siihen suuntaan.Craigellachie 16yo The Single Malts of Scotland 52,7% Cask: 7286

Tuoksu: Riisiviinietikka, voita, mausteita, mallasta. Vesilisällä mietoa hunajaa.

Maku: Salmiakkia, kepeitä mausteita, yllättän makea. Suus suht kepeän oloinen, mutta jälkimaku jaksaa silti. Vesilisä tuntuu vahvistavan makuja: salmiakki ja mausteet nousevat vahvemmin esille.

Tämä oli positiivinen yllätys. Perus speyside-elementtejä, mutta pienellä twistillä ja laadukkaasti. Suutuntuma hiukan ohut, mutta toisaalta salmiakki + mausteet toimivat aina. Tuoksun riisiviinietikka oli yllättävä, mutta en valitettavasti löytänyt mitään siihen viittaavaa itse mausta. Suurena sushin ystävänä tämä oli pettymys. Maistan mielelläni lisää Craigellachieita kunhan nenään eteen ilmestyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti