torstai 21. tammikuuta 2016

Kilchoman New Spirit Bramble Liqueur

Olen pyhästi luvannut talouteni muille asukeille, että yksi viskikaappi saa harrastukseen riittää. Valitettavasti viskin ostotahtini on hitaampi kuin juomistahtini. Viime viikolla pelätty hetki koitti ja kaksi pulloa jäi kaapin ulkopuolelle möllöttämään. Tämä tarkoitti inventaariota ja mahdollisten pullonpohjien tyhjentämistä. Sopiva tilansäästökohde löytyikin nopeasti kun takarivistä ilmestyi pullollinen viskilikööriä.

Kilchomanin New Spirit Bramble Liqueur on karhunvatukoilla ja hunajalla maustettu likööri, jonka pohjana toimii Kilchomanin new make. Ei mikään perinteinen bayleys siis. Pullonpohjat ovat varmaan vajaan vuoden seisseet viskikaapin pohjalla kun en muistanut koko pullon olemassaoloa. Odotukset eivät siis olleet ihan tapissa vaikka muistelin, että pullonaukaisuhetkellä tämä oli ollut kovaa kamaa.Kilchoman New Spirit Bramble Liqueur 19%

Tuoksu: Todella hapan. New maken savuisuus tulee yllättävänkin vahvasti läpi ja turpeisuus ei jää arvailujen varaan.

Maku: Happamuuden lisäksi todella makea. Ei kuitenkaan sokerisella/esanssimaisella tavalla. Miellyttävän marjainen, mutta kuten odottaa sopii, aika yksiulotteinen. Tuoksun turpeisuus antaa odottaa ehkä hiukan terävämpää menoa myös kielenpäällä.

Likööriin on saatu new make pohjalla sen verta kulmaa, että ei tämän ihan perus limuviinaa ole. Voisi kuvitella, että jonkun makeuden juomien ystävän voisi tällä helposti tutustuttaa savun ja turpeen makuun alkoholijuomassa. Nyt on tämäkin risti kannettu ja saa taas viskiä kaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti