torstai 14. kesäkuuta 2018

Kaksi Balvenieta Anthony Bourdainin muistolle

Perjantai oli surullinen päivä kun julkkiskokki Anthony Bourdain päätti jättää tämän maailmaan keittiöt ja siirtyä ajasta ikuisuuteen. Bourdain oli ristiriitainen hahmo. Äitini nimitti miestä "irstailevaksi siaksi", mutta kyllä hänkin miehen ohjelmien parissa viihtyi. Itse pidän Bourdain matkailu- ja ruokaohjelmia erinomaisena viihteenä.

Ruoan lisäksi Anthony oli myös laadukkaiden juomien sanansaattaja. Raw Craft -sarjassaan Anthony vieraili muun muassa Balvenien tislaamolla. Ainakin itsellä jäi näistä pelinavauksista positiiviset tuntemukset miehen toiminnasta myös laatujuomien parissa.


Raw Craftiä katsellessa päätin kaivella samplelaatikosta pari Balvenieta Bourdainin muistolle. Kepeät mullat miehelle!

Balvenie Founders Reserve 10yo, 40 % (n. 2004)


Tuoksu: Rusinaa, pähkinöitä ja taateleita. Makeaa hunajaa ja keltaisia hedelmiä.

Maku: Yllättävän tikkuinen. Rusinat taittuu rommikeksiksi. Alkoholi puskee hiukan läpi, mutta se ei sinänsä häiritse, antaa vaan kivaa potkua.Hunajaisuus säilyy koko makukaaren läpi.

Balvenie DoubleWood 12 yo, 40 % (n. 2014)


Tuoksu: Appelsiinimarmeladia ja hunajaa. Ripaus suklaata.

Maku: Muuttuu marmeladista appelsiinisuklaaksi. Maut hiukan päälleliimatun oloisia ja alkoholi vähän häiritsee taustalla.

Founder's Reserve on kyllä hyvää. Loistava viski. DoubleWoodia en ollut juonut vuosiin. Muistin, että kyseessä olisi ollut hiukan yksioikoisempi viski, mutta aivan hyväähän tämä oli. Mitään merkittävän huonoa viskia Balvenie ei tietääkseni ole koskaan ulos laittanut, että sinänsä mennään ihan linjassa. Kyllä näillä kehtasi Bourdainia muistella.

Lisää mietteitäni tislaamon tuotteista löydät täältä: http://justpeatit.blogspot.com/search/label/Balvenie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti