torstai 18. huhtikuuta 2019

Kolme Hazelburnia

Viime viikonloppuna sain kunnian maistaa ison nipun Campbelltownin viskejä. Koska kattaus antoi luonnollisen mahdollisuuden postauksen jakamiseen osiin, säästän omia hermojani ja julkaisen nootit ja höpinät kolmessa osassa.

Ensimmäisessä osassa keskitytään Hazelburniin. Kertauksena niille, jotka eivät elä ja henkitä Campbelltownia: Hazelburn on Sprinbankia pienellä twistillä. Noin kymmenen prosenttia Springbankin vuosituotannosta myydään Hazelburnina. Se eroaa Springbankista tislausmenetelmältään, sillä Hazelburn tislataan perinteisen kahden sijaan kolmesti.

Tällä kertaa kattauksen Hazelburn-osio koostui kolmesta viskistä:

Hazelburn CV 46 %
Hazelburn 9 yo "Barolo Cask Matured" 57,9 %
Hazelburn 13 yo "Oloroso Cask Matured" 47,1 %

Miltä ne maistuivat? Notre Damen murhenäytelmän kunniaksi Vargia Vikernesiä mukaillen - Let's find out!

Hazelburn CV 46 %


Tuoksu: Käyneitä hedelmiä. Tunkkaisen pölyinen. Muroja.

Maku: Terävän viinainen. Suutuntuma mukavan pureksittava. Lasiaika paljastaa nokareen päärynäjäätelöä. Muromainen viljaisuus kerä keltaisten käyneiden hedelmien läsnä myös maussa.

Maistelupoppoo jakoi CV:n suhteen samat aatokset. Kaikki muistelivat tämän olleen parempaa. Aika kultaa muistot? Tai sitten nykyään rima on vain noussut. Ei muisteltavaa jälkipolville.

Hazelburn 9 yo "Barolo Cask Matured" 57,9 %


Hazelburn 9 yo "Barolo Cask Matured" 57,9 %


Tuoksu: Marjaisa, tuhti ja tumma. Tammea ja tanniineja. Vaniljaa ja hauskaa kukkaisuutta. Mielenkiintoinen nenä!

Maku: Omaan suuhun tarvitsi isolla kaadolla vettä. Pelottavan ison vesilisän jälkeen viski aukesi ja tarjosi hyvin samoja komponentteja kuin nenä antoi olettaa. Kukkia, ruohoa, vaniljaa kera tanniinien. Suutuntunmaltaan tuhti!

Kuusi vuotta börbbää ja kolme baroloa antaa viskille todella mielenkiintoisen lähtökohdan, jossa se minusta onnistuu mielestäni hyvin. Siinä mielessä vaikea viski, että tämän kanssa piti jumpata veden ja lasiajan kanssa todella paljon, että sain toimimaan. Hankalaa, mutta toisaalta palkitsevaa.

Hazelburn 13 yo "Oloroso Cask Matured" 47,1 %


Hazelburn 13 yo "Oloroso Cask Matured" 47,1 %


Tuoksu: Tuttuja sherrynootteja: palanutta kumia, ripaus rikkiä, tupakkaa, suklaakakkua toffeetäytteellä. Nam!

Maku: Kielenpäällä viski antaa samoja mielikuvia kuin makukin. Mukaan sekoittuu myös hauskaa metallisuutta ja mausteisuutta.

Tämä ei tarvinut niin paljon vettä ja aikaa kuin edellinen ja oli siksi mielestäni näistä kolmesta ehdottasti mielyttävin viski. Tasapainoinen viski, josta ei isoja makuja silti puuttunut. Uskallan suositella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti