maanantai 22. huhtikuuta 2019

Pikanootti: Kaksi Springbankia

Springbank-iltamat jatkuivat Hazelburnin jälkeen itse lippulaivatuotteella. Tislaamon tuotannosta noin 80 prosenttia myydään Springbankkinä. Illan kattauksessa tätä herkkua oli kahden pullon verran.

Springbank 12 yo "Burgundy" 53,5 %


Tuoksu: Raikkaita marjoja: punaista viinimarjaa, kourallinen vadelmaa. Rusinoita ja isolla kädellä pähkinää.

Maku: Marjat kääntyvät suussa smoothieksi, jota on jatkettu vissyvedellä. Tynnyri hyvin läsnä. Ihan ripaus savun tuomaa likaisuutta jossain taustalla? Tarvii vettä.

Tynnyri tulee hyvin esiin. Pähkinöiden, rusinoiden ja marjojen yhdistelmä toi mieleen jonkin marjasuklaan makumaailman, vaikka sinänsä sitä perinteistä suklaata en tästä löytänytkään. Hyvä viski!

Springbank 1995/2010 14 yo "Society Bottling" 57,1 %


Springbank 1995/2010 14 yo "Society Bottling" 57,1 %


Tuoksu: Makea. Weetabixiä hunajalla. Ripaus vaniljaa ja kuolleita lehtiä.

Maku: Syksyinen lehtikasa. Tupakkaa. Märkää sanomalehteä. Ja kaikki tämä aamiaispöydässä weetabixkulhon äärellä. Joku on kaiken kukkuraksi sirotellut weetabixin sekaan mustapippuria. Sairasta.

Kun lukee omia noottejaan, niin pitää todeta, että toisin kuin pelkät nootit antavat odottaa niin kyseessä ei ollut maailman isoin viski. Tuota weetabixinä kuvaamaani jyvämäisyyttä/maltaisuutta pitää vielä erikseen alleviivata. Se oli ehdottomasti viskin kantava voima.

Viskin tynnyröinniksi kerrotaan "fresh sherry pipe", jota on itseasiassa maun perusteella aika hankala uskoa. Toki sherryjä on erilaisia, mutta väitän, että ihan perinteisessä oloroso/px -tynskässä tämä ei ole majaillut. Edelleen loistava viski, mutta societypullot vievät yleensä kielen ja lompakon mennessään. Tämä ei sitä tehnyt.

Linkkejä ja lisälukemista:
Tastingin aloittaneet Hazelburnit
Whiskybase: Burgundy
Whiskybase: Society
Wiki: Burgundy Wines

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti