tiistai 15. toukokuuta 2012

Vihreämpi Deanston Virgin Oak

Deanston oli tislaamona minulle täysin uusi tuttavuus. Osa tästä menee tietysti oman tietämyksen piikkiin, mutta lieventävänä asianhaarana voidaan pitää sitä, että suurin osa Deanstonin tuotannosta menee blendeihin. Noin 15% tislaamon tuotannosta päätyy single maltteihin ja loput antavat makua muun muassa Scottis Leaderille ja muille sekoiteviskeille. Täysin vesivoimalla pyörivä tislaamo on nykymuodossaan tuottanut viskiä vuodesta 1966 (osa lähteistä kertoo vuoden olleen 1965) ja sen vuosikapasiteetti pyörii 3 miljoonan litran hujakoilla. Viralliset sivut ovat olleet kuluvan vuoden "työn alla" ja parhaiten infoa tislaamosta saakin tällä hetkellä toisen käden lähteistä, esimerkiksi täältä.

Deanstonin Virgin Oak on ikämerkitsemätön ja kylmäsuodattamaton new oak -viski. Hintahaitarilla Deanston jamittelee bassotaajuuksilla. Pullon tätä mehua saattaa löytää jopa kahdellakympillä. Kuten aina, hinnan ei saa antaa hämätä - kyseessä ei todellakaan ole mikään bulkkikama, vaan täysiverinen skottilainen single malt. Tähän hintaan se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ostos. Jos maku ei miellytä, niin tietääpä ainakin tehneensä ekoteon ostettuaan vesivoimalla tuotettua elämän vettä.

Virg-Gin Oak -kypsytys "näkyy" myös värissä.

Deanston Virgin Oak

Tuoksu: Marmeladia, vahva mallas. Kynsilakanpoistoaine tms. lakka/liuotin. Kevyen hedelmäinen.

Maku: Mietoa hedelmää ja mallasta. Alkoholi puskee jonkin verran läpi. Vedellä antoi hiukan suolaisia vivahteita. Kaveri löysi jotain bensiiniin viittaavaa. Jälkimaultaan lyhyehkö.

Kokonaisuudessaan kevyt viski, joka on hinta-laatusuhteeltaan mainio. Mitään sen suurempia makuelämyksiä se ei tarjoa, mutta pesee monet jopa hiukan kalliimmat kilpailijansa. En näe syytä, miksi en tulevaisuudessa tutustuisi myös tislaamon muihin viskeihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti