tiistai 2. lokakuuta 2012

Odysseia viskitoffeen valtakuntaan - osa 2

Odysseia: seikkailu(t), harharetki t. -retket.

  

  
yks. nom.
  
odysseia
  

  
yks. gen.
  
odysseian
  

  
yks. part.
  
odysseiaa
  

  
yks. ill.
  
odysseiaan
  

  
mon. nom.
  
odysseiat
  

  
mon. gen.
  
odysseiojen, (odysseiain)
  

  
mon. part.
  
odysseioja
  

  
mon. ill.
  
odysseioihin
  

Lähde: Kielitoimiston sanakirja.

Pari kuukautta sitten kokeilin tehdä viskifudgea/toffeeta. Silloinen toffeereseptillä väännetty yritys oli täydellinen fiasko. Kokeilin pari viikkoa myöhemmin hommaa uudestaan, tällä kertaa tällä fudgereseptillä. Nyt aika on sen verran kullannut muistoja, että on hetki kaivaa arkistoja ja muistuttaa ihmiskuntaa yhdestä oman viskihistoriani mustista hetkistä.

Kaikki lähti mielestäni hyvin käyntiin. Resepti näytti hyvältä ja aineet sai edullisesti lähikaupasta. Viskiksi uhrasin Lapparin Quarter Caskia. Eikun fudgea tulille!

Kaakaojauhe ei halunnut kuvaan. Ja Pirkka ei ole minun sponsori!
Mantelit saivat morttelissa kyytiä.
Sitten oli vuorossa keittäminen. Tässä tapahtui taas jotain outoa. Massa ei lähtenyt jähmettymään ja keitosta sai pidää levyllä paljon ohjeistettua aikaa pitempään. Ei voi ymmärtää.


Y U NO JÄHMETY!?

Pitkällisen taistelun jälkeen sain massan edes hiukan jähmeämpään muotoon. Valitettavasti möskä ei näyttänyt yhtään siltä, mitä resepti lupasi.

Jos en tietäisi, väittäisin oksennukseksi.
Kaikesta tästä voisi päätellä, että joko en osaa leipoa yhtään tai reseptissä on jotain vikaa. Lupaan kokeilla vielä yhden kerran viskifudgen tekoa, jos saan käsiini reseptin, jolla joku on todistettavasti toimivaa viskifudgea taikonut. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Bon Appetit!

1 kommentti:

  1. Samasta aihepiiristä: alkoholihan toimii hyvin lohen graavaamisessa. Tuttu käyttää siihen aina muutaman korkillisen jotain halvinta bulkkiviskiä. Kokeilin sitten minäkin ja laitoin quarter caskia. Savu kyllä maistui lohessa vahvasti, eikä tuo ollut pelkästään positiivinen asia. Kenties siis ainakin moiseen ruokaan joku hedelmäisempi viski toimisi paremmin. Ruoanlaiton kylkiäiseksi sitten melkein mikä vaan. ;)

    VastaaPoista