sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Sonnisaaren avoimet ovet

Lauantaina oululainen Sonnisaaren panimo vietti avoimien ovien päivää. Sinnehän oli kameran kanssa mentävä. Samalla saatiin tuoreet kuulumiset panimon pojilta. Ja tietysti kattava esittely nykyisestä toiminnasta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Siellä se pöhisee.
Sonnisaaren historia lienee aika tavanomainen tarina suomalaisten pienpanimoiden kentällä. Joukko itseoppineita kotipanijoita laajentaa harrastustaan isompaan skaalaan. Ja hyvin on projekti Sonnisaarella käyntiin lähtenytkin. Tällä hetkellä noin parin tuhannen litran kapasiteetilla joudutaan jatkuvasti myymään ei-oota ja anniskeluravintoloiden hanoista uutuudet viedään käsistä. Syksyllä käyntiin lähtenyt osakeanti tulee siis tarpeeseen.

Jyväbuffet.

Humalat pääsi tyypittämään myös huolella.

Meille kippoja killuttimia esittellyt Harri Vaarala valoitti hiukan osakeannin satoa, Tarkoituksena on ensi vuoden puolella triplata kapasiteetti ja jossain vaiheessa on haaveissa hankkia myös pullotusvermeet. Lisäksi tarkoitus on saada yksi mies kokopäiväiseksi panomieheksi. Tällä hetkellä perustajaporukka panee olutta päivätöidensä päälle. Harrin mukaan yöunet eivät ole ihan sitä suositeltua kahdeksaa tuntia viime aikoina olleet. Just Peat It! toivottaa kaikkea hyvää Sonnisaarelle Suomen ja maailman valloitukseen.

Muovikegit ovat nykyaikaa.

Koska paikanpäällä oli kahvitarjoilu, piti tietysti jatkaa panimovierailun jälkeen oluelle. Roosterin alakerrasta löytyikin sopivasti molemmat Sonnisaaren uutuudet. Fruittari ja Tintti, hanasta. Fruittari maittoi näistä itselleni paremmin. Todella hedelmäinen pale ale, jossa ei humalaa oltu säästelty. Belgian Brown Ale Tintti ei puolestaan omaan suuhuni niin hyvin taipunut. Tätä oli jatkettu korianterin siemenillä, mutta ainakin itse en niitä puolikkaasta tuopistani löytänyt. Taittui hiukan tylsän puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti