torstai 25. lokakuuta 2018

Viskimatkailua: Squad Whisky Poznan


Vietin reilun viikon ihmetellen Poznania. Käsityöläisoluen litkimisen ohella päätin vierailla viskikaupassa. Tähän asti puolalaiset viskikaupat ovat olleet pettymyksiä, mutta päätin antaa Squad Whiskylle mahdollisuuden.

Kauppa sijaitsee Poznanin kasinon läheisyydessä. Vanha kasarmialue on paikallisen ylemmän keskiluokan ja turistien leikkikenttä, jossa kaikki on puolet kalliimpaa kuin vanhassa kaupungissa. Toki palvelua saa lähes fluentilla englannilla ja alueella myydään paljon sellaisia tuontitavaroita, joita ei muualta kaupungista saa. Esimerkiksi Squad Whiskyn vierestä sai ranskalaisia laatuviinejä laatikkotavarana.

Squad Whiskyn hintataso oli Keski-Euroopan nettikauppoihin verrattuna hintava. Useat pullot olivat samanhintaisia kuin Alkossa yleisen hintatason ollessa hiukan kotoista monopolia huokeampi. Valikoima oli laaja, mutta koostui pääosin peruspulloista.

Mukaan tarttui Aberlourin uutuus, Casg Annamh, josta maksoin käytännössä saman, mitä pullo kustantaa Alkossa. Miksi ihmeessä ostin Puolasta perusviskin, jonka olisin voinut hakea Oulun keskustan Alkosta samaan hintaan?

Avainsanat ovat palvelu ja kokemus. Kun astuin kauppaan, avulias myyjä tarttui hihasta ja kyseli kuulumiset. Juteltiin viskistä ja lempiviskeistämme. Kerroin, että tykkään Clynelishistä ja Springbankista. Kaveri talutti kaupasta löytyvälle baaritiskille ja löi eteeni erittäin avokätisellä kaadolla mukin Ben Nevisin uutta kymppiä. Parempi puoliskoni sai lasiinsa mukaan tarttunutta Aberlouria.

Aberlour Casg Annamh


Maistelimme ja haistelimme viskejä ja juttelimme pullotteista myyjän kanssa. Tämän jälkeen ihastelimme vielä kauppaa. Suuri määrä viskipulloja on yksinkertaisesti ympäristö, jossa on mukava vain olla möllöttää. Omaan suuhuni Aberlour maistui edulliseksi nassiksi yllättävän hyvältä, ja koska kaupassa ei mitään erikoista ollut, nappasin pullon mukaani erittäin tyytyväisenä asiakkaana.

Oli siellä jotain erikoisempaakin, mutta oon köyhä.

Kaupasta poistuttua jäi vaivaamaan mieltäni ajatus, että miksi alkoholikauppa ei voisi toimia näin myös Suomessa? Mitenkään Alkoa väheksymättä, en ole koskaan tavannut siellä myyjää, joka ymmärtäisi viskeistä tai oluista alkeita enempää. Monopolin purkua odotellessa koetan ostaa viskinä myös jatkossa sieltä, missä koen hinnan, helppouden ja palvelun kohtaavan minua miellyttävällä tavalla. Hyvin usein tämä paikka ei valitettavasti ole Alko.

Linkkejä ja lisäluettavaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti