perjantai 11. tammikuuta 2019

Pikanootti: Clynelish 19 yo, 1996/2015, Berry Bros & Rudd, 56 %


Onnea on viskiä arvostavat ystävät. Kaavin samplevadin pohjia ja käteen tarttui ystävältä saatu sample Clynelishiä. Iloa lisäsi se, että pullon kylkeen oli kirjailtu selvästi samplen tiedot. Ei muuta kuin sample lasiin ja ihmettelemään.

Jokin ei nyt täsmää.

Nautiskelin viskiä, kirjailin nootteja ylös ja sen jälkeen googlailemaan pullon tietoja. Hyvin pian kävi selväksi, että samplen etiketin mukaista viskiä ei ole edes olemassa. Onneksi kavereihin voi luottaa ja pian minulla oli kuva pullosta, josta samplen sisältö oikeasti oli.

Clynelish 19 yo, 1996/2015, Berry Bros & Rudd

Tarinan opetus: merkinnät samplepulloihin on tehtävä taiten.

Kyseessä siis 19-vuotias, vuonna 1996 tislattu ja vuonna 2015 pullotettu Clynelish. Voltteja riemukkaat 56 kappaletta. Tynnyrinumero 6423. Pullottaja Berry Bros & Rudd.

Clynelish 19 yo, 1996/2015, Berry Bros & Rudd, 56 %


Tuoksu: Lähes pistävä sitrus. Tulee mieleen sitruunalla hajustetut pesuaineet. Häivähdys kookosta. Hunajaa. Mineraalinen.

Maku: Makeaa mehiläisvahaa, kuin olisi sokeria lisätty. Sitruunan pistävyys taittuu sitruunamuffinssiksi. Tiukka runko ja vahamainen suutuntuma. Vaatii paljon vettä.

Clynelish siinä muodossa kuin minä tislaamoon ihastuin. Erittäin selkeä vahamaisuus kielenpäällä saa hymyn huulille. Viski on hämmentävän makea, mutta tässä tapauksessa se on vain kehu. Mehiläisvaha tuo mieleen tuohukset. Jos jotain haukkuja haluaa keksiä, niin makumaailma on jollain tapaa vähän yksioikoinen ja ohut. Ohut on outo adjektiivi viskistä, joka tuntuu suussa vahalta, mutta viittaan tässä nimenomaan makuun, en rakenteeseen.

Lisälukemista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti