torstai 28. maaliskuuta 2019

Pikanootti: Johnnie Walker Red Label


Eräs ystäväni totesi, että minulle ei voi tuoda lahjaksi viskiä. Perusteluksi hän kertoi, että ei osaisi valita sellaista viskiä, joka harrastajaa miellyttäisi.

Tämä kommentti on jäänyt vaivaamaan. Ja toden totta, eipä ole juuri merkkipäivinä viskiä lahjapusseista löytynyt. Viiniä, kaljaa, konjakkia ja rommia on sen sijaan tullut useita pulloja. 

Törmäsin itse tähän "pelkotilaan" kun etsin pitkäripaisesti tuparilahjaa viinejä harrastavalle ystäväpariskunnalle. Kynnys viinin ostamiseen harrastajalle oli yllättävän korkea. Rohkelikkona nappasin pullon baroloa kainaloon ja ainakaan päin naamaa ei tullut nenännyrpistyksiä lahjan saajilta. Voimaannuttavaa.

Onneksi nuorissa on tulevaisuus. Sisarusten lapsista ensimmäiset ovat jo muutaman vuoden olleet päälle 18 ja tuoneet Alkosta löytämiään viskihelmiä minulle maistettavaksi. Vaikka viskit eivät sinänsä ole olleet ihmeellisiä niin ajatus on aina lämmittänyt minua - nämä ihmiset ovat oikeasti miettineet, mistä voisin pitää ja hankkineet lahjan sen perusteella parhaan tietämyksensä mukaan.

Yksi tällainen lahja oli Johnnie Walkerin Red Label, jonka sain siskonpojalta syntymäpäivälahjaksi lottokuponkiin käärittynä. Hieno lahja, josta tuli hyvälle mielelle.

Olen usein pitänyt Red Labelia yhtenä huonoimmista koskaan maistamistani viskeistä. Tämän vuoksi en ole sitä itse juonut ainakaan viiteen vuoteen, saati harkinnut sen ostamista. Siksi lahja oli oivallinen, sillä tuskin olisin muuten Red Labelia tullut ostaneeksi.

Oliko viski sitten niin pahaa kuin muistin?

Johnnie Walker Red Label - Sitä kissa ostaisi


Johnnie Walker Red Label, 40 %


Tuoksu: New make. Omenaa. Toffeeta. Perhonsidontalakkaa. Kokonaisuutena ohut.

Maku: Ihan ensimmäinen puoli sekuntia ihan miellyttävä. Vihreitä hedelmiä, nahkaa ja toffeeta. Taittuu todella nopeasti melko oksettavaksi geneeriseksi ”väriviinaksi”, joka ei kyllä riemunkiljahduksia aiheuta.

Olihan se nyt ihan kauhea viski. Silti oli kiva päästä maistamaan. Maistan myös joka vuosi mämmiä ja rosollia. Ja joka vuosi ne maistuu pahalta. 

2 kommenttia:

  1. Itsekkin ostin vasta Red Labelin Irish Coffee viskiksi, ja koska IC ei mielestäni kauhean savuista viskiä kestä (ja kalliissa viskeissä menee kyllä raha hukkaan) niin tähän tarkoituksen Red Label hinta-laatu suhteeltaan soveltui erinomaisesti!

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio. Itse tykkään tehdä Irish Coffeen Jamesoniin tai Tullamore DEWiin. Ja toki näistä "rapaviskeistä" pitää aina Jim Beamia olla Whisky Souria varten kaapissa.

    VastaaPoista