torstai 21. maaliskuuta 2019

Dram – Whisky Explorers Bar


Olen Puolaa koskevissa kirjoituksissani maininnut useaan otteeseen, että Puola ei ole viskimaa. Hämmästykseni oli suuri, kun edellisellä Poznaniin suuntautuneella reissullani törmäsin ipapäissäni ihka oikeaan viskibaariin.

Vanhankaupungin keskusaukion Wedel-kahvilan (paikallinen Fazer) kupeesta löytyvä kuppila kantaa nimeä Dram – Whisky Explorers Bar. Sisään astuessa käy selväksi, mikä Puolassa on halpaa. Ihmistyövoimalla ei voi olla liikaa hintaa, jos pienessä baarissa on töissä neljä tarjoilijaa. Tragikoomiseksi tilanteen teki vielä se, että olimme paremman puoliskoni kanssa paikan ainoat asiakkaat.

Paikan viskilistan voi katsastaa kätevästi etukäteennetistä. Listaa selaillessa käy pian läpi myös tämän kaltaisen viskibaarin ongelma.

Valikoima sisälsi suuren määrän pulloja, mutta suurin osa niistä oli noin 50–100 euron arvoisia tislaamojen omia peruspullotteita. Ei näitä jaksa baarissa maistella. Ryypätä toki voi, mutta se on eri asia. Hyllyistä löytyi myös kovempaa kamaa, mutta olen köyhä, joten esimerkiksi Taliskerin 35-vuotias jäi maistamatta. Eli ehkä ongelma on enemmän pinkan puutteessa kuin valikoimassa?

Valikoin lasiini Gordon & MacPhailin 12-vuotiaan Scapan. Viski oli mukavan suolainen tuttavuus, jonka kumosi kitusiin kitisemättä.

Ei paha.
Kyselin baarimikoilta kuulumisia Puolan viinaskenestä. Kuulema gini ja viski ei puolalaisia nappaa, mutta vodkaa kyllä tehdään. Skippasin tarjotut perunavotut, mutta baarimikko sai maistamaan paikallisia hunajasimoja.

Simasuille simaa.

Olen juonut muutamia puolalaisia hunajasimoja. Omaan suuhuni ne ovat erittäin mukavia ja makeita herkkuja. Näitä saa muuten Suomesta ainakin Tuulensuusta Tampereelta. Maistamani versio oli kuplivaa simaa, joka oli saanut muistikuvieni mukaan tynnyriäkin osakseen yli kymmenen vuotta. Toki juoman makeus on mallia diabetes, mutta pienissä erissä nämä laittavat suupielet ylöspäin. 

Kannattaa maistaa jos sattuu törmäämään.

Linkkejä ja lisälukemista:

Dramin viskilista
Squad Whisky Poznan
Viinavinkkejä Varsovaan
Puola ja kalja
Kaikki viskimatkailusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti