perjantai 24. lokakuuta 2014

Highland Park Dark Origins - kertomuksia Magnus Eunsonista

Highland Parkin NAS-uutuus kantaa nimeä Dark Origins. Nimen alkuperä on tislaamon tapojen mukaisesti vähintäänkin korkealentoinen. Tislaamon oletettu perustaja Magnus Eunson ja häneen liittyvät tarinat ovat julkaisun kantava voima. Koko tarina Eunsonin seikkailusta kannattaa käydä lukemassa, jos Valvira suo, Highland Parkin omilta sivuilta, joihin pääset käsiksi painamalla tästä.

Niille, jotka eivät jaksa lontoota tavata, tiivistetään tarina pariin virkkeeseen. Eunsonilla ei ollut niin sanotusti puhtaat jauhot (tai tässä tapauksessa maltaat) pussissa. Salakuljetuksella ja laittomalla tislaustoiminnalla on siis luotu myös yhden aikamme tunnetuimman viskibrändin perustukset. Markkinointiosaston antama kuva kaverista tuo mieleen perinteiset veijaritarinat ja "hyvät" rosvot: Britteinsaarilla Robin Hood, meillä Suomessa ensimmäisenä tulee mieleen Lapin kairojen legenda Mosku. Moskun tarina olisikin muuten hedelmällinen markkinointipohja jollekin suomalaiselle mallasjohdannaiselle tislaustuotteelle. Idean kuulitte sitten ensimmäisen kerran minulta. Mosku-vodkaa tosin taitaa jo olla.Highland Park Dark Origins 46,8%

Tuoksu: Marjaa, nahkaa, ehkä jopa sitä kuuluisaa kanervaa. Tulee jollain tapaa Edradourin port/sherry -kokeilut mieleen. Vedellä marjat muuttuvat enemmän etelän hedelmien suuntaa: banaania, jopa persikkaa.

Maku: Mukavaa kuivaa turpeisuutta makeisiin hedelmiin yhdistettynä. Ilman vettä kuitenkin aika tunkkaisen oloinen. Vesilisällä aukeaa huomattavasti ja antaa jopa tuhkaisia nuotteja kera hedelmien ja mausteiden, jotka allekirjoittanutta miellyttävät.

Kaksijakoinen kokemus. Ilman vettä toi pahimmillaan mieleen jopa Laphroaigin PX:n. Veden kanssa huomattavasti parempi, mutta silti sellainen sekametelisopan oloinen. Ei hurmannut, mutta jäi sen verta kummittelemaan, että maistan toisenkin kerran kun tilaisuus tulee.

Dark Originsin kanssa nautittavaksi sopii musiikki sieltä synkimmästä päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti