maanantai 3. marraskuuta 2014

Nasujen synninpäästö - Hakushu Bourbon Barrel

NAS-viskit ovat saaneet osakseen paljon kuraa ja tähän mustamaalaamiseen on myös allekirjoittanut syyllistynyt. Onneksi on poikkeuksia, jotka vahvistavat säännöt. Japanista ponnistava Hakushu oli taikonut aika maukkaan bourbon-nasun, ja sitä oli ilo päästä maistelemaan.

Tislaamona Hakushu kuuluu Suntoryn viskidynastiaan. Suuri Viskikirja tietää kertoa, että Hakushu perustettiin tyydyttämään Japanin liikemiesten pohjaton jano vuonna 1973. Japanin Alppien kupeessa sijaitseva tislaamo on pitänyt hallussaan myös maailman suurimman tislaamon titteliä. Sinänsä Hakushun nykymeno kuullostaa tutulta: entinen blendityöhevonen on brändäämässä itseään pikkuhiljaa single malt -markkinoiden isoksi pojaksi. Ainakin tämän yhden samplen perusteella peukutan ja annan vihreää valoa tälle kehitykselle.
Hakushi Bourbon Barrel 48,2%

Tuoksu: Marsipaania, hunajaa, krysanteemia, vaniljaa ja todella makeaa mallasta. Kevyttä pippuria myös jossain kolossa.

Maku: Huh, tässähän on turvettakin! Todella makea ja hunajainen börbbä-pommi. Mausteinen, hunajan, maltaan ja vaniljan yhdistelmä tuo mieleen jostain syystä piparkakun. Suutuntumaltaan todella jämäkkä.

Todella positiivinen yllätys. Makeaa kuin mikä, mutta positiivisella tavalla. Ilmeisesti todella hyvillä tynnyreillä viimeistelty. Tai sitten Hakushu vain toimii bourbon-tynnyrin kanssa normaalia paremmin. Hieno NAS, jota pitää pikimiten saada pullo kaappiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti