tiistai 10. huhtikuuta 2018

Just Peat It uudistuu


Bloggauksen aloittamisesta alkaa olemaan jo useampi vuosi. Blogin alkuperäinen tarkoitus oli olla eräänlainen harrastuksen katalysaattori: samalla kun sukelsi itse syvemmälle viskimaailmaan tuli otettua asioista selvää kun harrastuksella oli yleisöä.

Maailma muuttuu ja viskiblogeja on kerennyt syntyä uusia ja kuolla pois jo useita sinä aikana kun olen harrastanut. Ja hauska harrastus bloggailu onkin.

Tällä hetkellä blogi kituuttelee omalla painollaan. Päivitystahti on vaihteleva, mutta parhaiten sitä voisi kuvailla sanalla harva. Satunnaisuus laskee myös seuraajakantaa. Olen edelleen myös sitä mieltä, että asioista ei kannata kirjoittaa jos ei ole mitään sanottavaa.

Tähän voi kuitenkin itse vaikuttaa. Asioista kiinnostuu kun niille antaa aikaa. Eli harrastaa. Ja tälle olen myös päättänyt tehdä jotain. Tästä päivästä lähtien Just Peat It ilmestyy joka torstaina klo 18:00 aina kesäkuun alkuun asti, jonka jälkeen arvion tilannetta uudestaan. Tämä ei silti tarkoita, että sisältöä tulisi vain torstaisin!

Juttujen sisältöihin ei sinänsä ole tulossa muutoksia. Pääpaino on edelleen viskissä. Lisämausteensa mukaan tuovat muut tislatut tuotteet ja olut. Olutblogiksi Just Peat It ei ole muuttumassa, vaikka olut allekirjoittaneen on vienytkin mennessään. Yksi esimerkki tulevasta sisällöstä ovat esimerkiksi olut- ja viskiparitukset. Myös blogin ulkoasu saa osakseen kevään mittaan pieniä muutoksia.

Muutamat perinteiset juttutyypit tulevat saaman oman tunnisteen. Maisteluraportti on osio, jossa kerron kokemuksiani viskitastingeista. Pikanootti osio on puolestaan varattu yksittäisen viskin esittelyyn ja nootittamiseen. Etuliite kertoo selkeästi jutun sisällön. Näin lukijan on helpompi valita lukuun juuri häntä kiinnostavat aiheet.  Ilman etuliitettä olevat postaukset voivat puolestaan olla mitä vain Islayn ja Oulun väliltä.

Monikanavaisuus säilyy osana blogia ja yritän myös panostaa siihen enemmän. Facebook pysyy edelleen lähinnä bloginjakoalustana, jossa on ehkä myös pienempi kynnys kommentoida bloggauksia. Toisena kanavana toimii Instagram, jonne tulee kuvia myös oluthörhöilyistäni. Instagram sisältö tulee olemaan suurimmaksi osaksi uniikkia verrattuna blogiin ja Facebookkiin.

Iloisia lukuhetkiä toivottaen, Sampo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti