Bloggauksen
aloittamisesta alkaa olemaan jo useampi vuosi. Blogin alkuperäinen tarkoitus
oli olla eräänlainen harrastuksen katalysaattori: samalla kun sukelsi itse
syvemmälle viskimaailmaan tuli otettua asioista selvää kun harrastuksella oli
yleisöä.
Maailma muuttuu ja
viskiblogeja on kerennyt syntyä uusia ja kuolla pois jo useita sinä aikana kun
olen harrastanut. Ja hauska harrastus bloggailu onkin.
Tällä hetkellä blogi
kituuttelee omalla painollaan. Päivitystahti on vaihteleva, mutta parhaiten
sitä voisi kuvailla sanalla harva. Satunnaisuus laskee myös seuraajakantaa.
Olen edelleen myös sitä mieltä, että asioista ei kannata kirjoittaa jos ei ole
mitään sanottavaa.
Tähän voi kuitenkin itse
vaikuttaa. Asioista kiinnostuu kun niille antaa aikaa. Eli harrastaa. Ja tälle olen
myös päättänyt tehdä jotain. Tästä päivästä lähtien Just Peat It ilmestyy joka
torstaina klo 18:00 aina kesäkuun alkuun asti, jonka jälkeen arvion tilannetta
uudestaan. Tämä ei silti tarkoita, että sisältöä tulisi vain torstaisin!
Juttujen sisältöihin ei
sinänsä ole tulossa muutoksia. Pääpaino on edelleen viskissä. Lisämausteensa
mukaan tuovat muut tislatut tuotteet ja olut. Olutblogiksi Just Peat It ei ole
muuttumassa, vaikka olut allekirjoittaneen on vienytkin mennessään. Yksi
esimerkki tulevasta sisällöstä ovat esimerkiksi olut- ja viskiparitukset. Myös
blogin ulkoasu saa osakseen kevään mittaan pieniä muutoksia.
Muutamat perinteiset juttutyypit
tulevat saaman oman tunnisteen. Maisteluraportti on osio, jossa kerron
kokemuksiani viskitastingeista. Pikanootti osio on puolestaan varattu
yksittäisen viskin esittelyyn ja nootittamiseen. Etuliite kertoo selkeästi
jutun sisällön. Näin lukijan on helpompi valita lukuun juuri häntä kiinnostavat
aiheet. Ilman etuliitettä olevat
postaukset voivat puolestaan olla mitä vain Islayn ja Oulun väliltä.
Monikanavaisuus säilyy
osana blogia ja yritän myös panostaa siihen enemmän. Facebook pysyy edelleen lähinnä bloginjakoalustana, jossa on ehkä
myös pienempi kynnys kommentoida bloggauksia. Toisena kanavana toimii
Instagram, jonne tulee kuvia myös oluthörhöilyistäni. Instagram sisältö tulee
olemaan suurimmaksi osaksi uniikkia verrattuna blogiin ja Facebookkiin.
Iloisia lukuhetkiä
toivottaen, Sampo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti