torstai 26. heinäkuuta 2018

Pikanootti: Kyrö Distillery Suomi 100 Ruisviski

Suomi 100 -tuotteita tuli juhlavuonna markkinoille jos jonkinlaista. Myös Alkon valikoimiin tupsahti useampi juoma Suomi 100 -tuotemerkki etiketissään. Ja saatiinpaa aiheen ympärille myös kohu, kun juhlavuoden likööri tuli Virosta.

Juhlajallujen ja muun tilpehöörin seassa oli suomalaiselle viskinharrastajalle mielenkiintoisia tuotteita. Kotimainen Kyrö Distillery julkaisi oman 100 prosenttisen ruisviskinsä kuluttajia ihastuttamaan. Sain aikoinaan tuotetta desin verran lunastettua ja nyt oli aika maistaa.

Viskistä oli yllättävän vaikea löytää tarkempia tietoja kun pulloa ei ollut saatavilla ja samplepullossa luki harakanvarpailla "Kyrö S100". Laitoin emoalukseen kyselyä tynnyripolitiikasta ja sain markkinointipäällikkö Sanna Dooleyltä seuraavanlaisen vastauksen:

– Suomi 100 -viskiin valittiin neljä alkutaipaleen pienempää tynnyriä, jotka loppukypsymisen ajaksi yhdistettiin entisiin oloroso- ja bourbontynnyreihin.

Eli ensimmäisen viskin kaltaista marsalasekoilua ei pitäisi olla luvassa.

Vuosi sitten tislaamon pihalla näytti tältä.


Kyrö Distillery Suomi 100 Ruisviski, 50 %


Tuoksu: Kuusenkerkkää, mäntysuopaa, todella voikamasta ruista. Hämmentävästi tulee jokin marmeladi mieleen. Makea.

Maku: Lämmintä pippurisuutta, leipää, ruista, mattolaituria. Makeus taittaa kivasti aika tiukkaa alkoholisuutta siedettävämpään suuntaan.

Aika alkoholinen tapaus, mutta olen positiivisesti yllättynyt. Paljon parempaa kuin ensimmäinen myyntiin päässyt kokeilu. Sanna paljasti sähköpostissaan, että 2020 pitäisi olla Kyrön herkkuja hiukan laajemmalti tarjolla, kun uusien pannujen jurnuttamat tisleet pääsevät miehen ikään.

Odottavan aika on janoinen.

Lisälukemista:
Kyrön ensimmäinen ruisviski
Vierailu Kyröllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti