torstai 2. elokuuta 2018

Alkoholipolitiikka ja mojitomehujää

Vuodenvaihteessa voimaan astunut uusi alkoholilaki toi suomalaisiin päivittäistavarakauppoihin erinäisiä alkoholituotteita, joita niissä ei ollut ennen nähty. Suomen mittaushistorian lämpimimmän heinäkuun kunniaksi piti tällainen ihmeellisyys toki ottaa testiin.

Syy, miksi haluan viskiblogissa keskustella mehujäistä, ei liity mehujäihin. Alkoholijäätelö oli nimittäin yksi olkiukko, jolla alkoholilain uudistusta yritettiin viime syksynä kaataa.

Helsingin Sanomien mukaan ainakin kaksi kansanedustajaa käytti alkoholijäätelöitä argumenttina lakialoitetta vastaan. Perussuomalaisten Mika Niikko ja kristillisdemokraattien Sari Tanus saivat osakseen tämän kyseenalaisen kunnian. Pankaapa nimet korvantaakse!

Historiattomuus on tyhmyyttä


Alkoholijäätelöistä keskustelu risoo minua useastakin syystä. Yksi on se, että ihminen ei näytä oppivan historiasta mitään. Elokuvat, musiikki ja uusimpana tietokonepelit ovat käyneet saman argumenttimyllyn läpi.

Tietokonepelit ovat näistä ehkä paras esimerkki. Jostain syystä asiasta tietämättömillä on tietokonepelien että jäätelöiden suhteen ennakkoluulo, että ne ovat ainoastaan lapsille tarkoitettuja asioita. Muun muassa Australiassa ja Saksassa tietokonepelien sensurointia perusteltiin nimenomaan lasten suojelemisella, koska ajatus pelaavasta aikuisesta ei mahtunut päättäjien kalloon.

Nykyään pelit ovat valtavirtaa. Onneksemme kaupoista löytyy aikuisille kuluttajille suunnattuja pelejä, jotka ovat alle 18-vuotiailta kiellettyjä. Alkoholijäätelöiden kohdalla tullaan käymään samanlainen moraalinen vääntö, kunnes ihmiset pikku hiljaa ymmärtävät, että kyllä, kaikki jäätelöt eivät ole lapsille.

Tähän liittyy toinen harmituksen aihe Niikkon ja Tanuksen argumentoinissa. Alkoholijäätelöt, kuten kaikki alkoholituotteet, ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta. Tätä valvotaan, se on hyvä asia ja näin kuuluukin olla. Kyseessä ei ole porttihuume keskiketterään eikä kukaan täysjärkinen lapsi edes halua yli kahden euron hintaista mojitomehujäätä, jos samalla rahalla saa paketin amppareita.

Sitten sen jätskin kimppuun!

Sodoma ja...

...Gomorra.


Ice Kitchen Mojito Poptail, 1,8 %


Yhteenveto: Yllättävän paljon maistuu mojitolta. Hiukan liian makea. Väitän myös rakenteen perusteella, että kylmäketju oli jossain vaiheessa päässyt katkeamaan. Sisältä löytyi siivu limeä, joka oli mukava yllätys.

Kova homma näillä ois kännätä. Konseptina kuitenkin kehittämisen arvoinen. Premium mehujäitä ei liiemmin markkinoilla ole. Ehkä pitää itse kokeilla jotain viskimehujään tapaista?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti